Samen sta je sterk

PT-Heerhugowaard biedt unieke oplossing voor personal en duo training

“Samen sta je sterk!”

Mensen schakelen tegenwoordig steeds vaker de hulp in van een personal trainer in een poging om hun overtollige kilo’s eraf te trainen of om gezonder en fitter te worden. Onvoldoende tijd en kennis om zelf een goed fitness- en voedingsplan op te stellen worden hierbij vaak als redenen genoemd. Of men zoekt net dat beetje extra motivatie dat een personal trainer kan bieden.

Flexibel en zelfstandig

Vanwege deze groeiende vraag naar persoonlijke sportbegeleiding, is Personal Training Heerhugowaard (PT-Heerhugowaard) onlangs gestart met een uniek concept. Het bedrijf biedt een platform waar zelfstandige (zzp) personal trainers zich gratis en vrijblijvend bij kunnen aansluiten. Trainers werken flexibel en zelfstandig terwijl ze leads ontvangen vanuit PT-Heerhugowaard. “We willen een community creëren waarin personal trainers zich kunnen ontwikkelen en waar klanten de beste begeleiding ontvangen, ongeacht hun niveau of doel”, zegt Frank Beke, oprichter van PT-Heerhugowaard.

Een win-winsituatie

Personal trainers kunnen buiten hun standaard werktijden direct aan de slag met het geven van trainingen via PT-Heerhugowaard. Hoe meer tijd zij erin steken, hoe meer zij verdienen. Die trainingen worden gegeven in Sportstudio Boddieplan, dat ook eigendom is van Beke. “PT-Heerhugowaard staat volledig los van Boddieplan, maar we werken wel nauw samen om onze eigen doelgroepen te bedienen”, aldus Beke. Het voordeel voor de sportclub is dat rustigere uren nu worden opgevuld. “Zo verhogen we de kwaliteit en zorgen we voor nog meer motivatie en controle in de club voor klanten.” Bovendien levert het extra inkomen op voor de sportclub. Voor elk uur dat de personal trainer werkt, ontvangt Sportstudio Boddieplan een passende vergoeding voor  gebruik van de ruimte en het materiaal.

Meerdere trainers, meerdere expertises

Klanten profiteren ook van het platform van PT-Heerhugowaard. Mensen kunnen online zien welke trainer het beste bij hen past. Met allerlei expertises, zoals krachttraining, voeding, oefentherapie en conditietraining, bieden de personal trainers begeleiding op maat voor elk niveau en doel. “Hebben ze geen voorkeur voor een trainer, dan kunnen ze dit ook aangeven. Dan bekijken wij welke trainer het beste aansluit op de wensen van de klant”, geeft Beke aan. Maar de samenwerking gaat verder dan alleen het platform. De trainers kunnen bijvoorbeeld gezamenlijke acties organiseren of nemen klanten van elkaar over bij ziekte of vakantie.

PT-Heerhugowaard wil de beste en meest talentvolle trainers uit de regio aantrekken. Een optimale samenwerking tussen zelfstandige trainers en de club is hierbij essentieel. Met dat doel organiseert PT-Heerhugowaard ook regelmatig trainingen om de trainers als collectief beter en sterker te maken. “Met als resultaat de hoogste kwaliteit van dienstverlening voor onze klanten. Samen sta je sterk en alleen samen maak je het verschil”, zo besluit Beke.