Personal Trainer in 7 stappen!

Denk jij erover om het personal trainer vak in te gaan maar weet je nog niet welke weg te bewandelen? Er is een groot aanbod van personal trainer opleidingen en bij zo goed als alle opleidingen moet je meteen aan het begin de totale opleiding afnemen, hopend dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Eigenlijk zou je eerst eens kennis willen maken met de materie van de personal trainer opleiding, alvorens voor een totaal opleiding te gaan. Welke fundamentele kennis heb je bijvoorbeeld nodig als fitness trainer of personal trainer? Is er een manier om je stapsgewijs te ontwikkelen zonder meteen een volledige opleiding af te moeten nemen? Dat heeft EFAA opleidingen gerealiseerd met het programma ‘Personal Trainer in 7 stappen’.

Stap 1: beheers functionele anatomie

Personal trainers werken met mensen en zijn vooral gericht op optimale en effectieve trainingen verzorgen. De meeste personal trainers hebben wel al bredere kennis, zoals bijvoorbeeld over voeding en stress management, maar de basiskennis start bij het beheersen van je functionele anatomie. Dat is ook de eerste stap van het ‘Personal Trainer in 7 stappen’ programma. Je maakt via een interactieve manier van online leren kennis met anatomie, het skelet, gewrichten, cellen en weefsel, de functie van spieren, bewegingen, vlakken en assen, opbouw van de spieren en meer. Je instap is gemakkelijk, jij bepaalt de snelheid en je investering in deze eerste stap is slechts 95 euro.

Stap 2 en 3: Inspanningsfysiologie en trainingsleer

Je twee vervolgstappen zijn inspanningsfysiologie (50 euro) en trainingsleer (50 euro). Je krijgt inzicht in de werking van de verschillende lichaamssystemen, energieleverantie en leert alles over trainingsadaptatie. In stap drie duik je in de wereld van trainingsprincipes, trainingsvariabelen, trainingsmethoden en spiertraining vormen.

Stap 4 en 5: Theorie Fitnesstrainer A

De eerste 3 stappen geven je de essentiële basiskennis om met vertrouwen de volgende stap te nemen, de theorie van de Fitnesstrainer A. Hierin kan je, ook via een gemakkelijk te volgen video e-learning opleiding, of op locatie, de erkende Fitnesstrainer A van NL Actief volgen. Je ontvangt hiervoor ook het NL Actief Fitnesstrainer A boek.  Stap 5 is de afsluiting van de Fitnesstrainer A opleiding, de praktijk opleiding, de stage en het praktijk examen, waarna je erkend Fitnesstrainer A bent.

Stap 6 en 7: Personal Trainer theorie

Heb je de Fitnesstrainer A behaald, dan is de volgende stap de Personal Trainer theorie. Deze kan je geheel on demand volgen of je kan kiezen voor de op locatie opleiding. Na het theorie examen hiervan volgt dan stap 7, de praktijk opleiding Personal Trainer. Bij stap 7 heb je geen zorgen meer over je theorie, dat heb je dan afgerond. Je kan je in deze fase volledig concentreren op je praktijk.

Het grote voordeel van het ‘Personal Trainer in 7 stappen’ programma is, dat je per stap jouw tempo bepaalt en niet direct een grote investering hoeft te doen, je betaalt per stap.

Heb je nog geen opleiding gevolgd in deze richting waar anatomie, fysiologie en trainingsleer een onderdeel van zijn geweest, dan is dit je eerste stap om te nemen.

Basis- en functionele anatomie – on demand

Gratis e-boek ontvangen?

Vermeld bij inschrijving in het ‘opmerkingen’ veld ‘Personal Trainer in 7 stappen’, en je ontvangt van ons meteen een extra cadeau: het e-boek ‘Optimale, veilige en effectieve spiertraining’.

In dit e-boek tref je onder onder andere de 5 gouden regels voor optimaal resultaat!

Wil je meteen met de volledige Fitnesstrainer A aan de slag, kijk dan hier

Heb je al een basisopleiding gevolgd op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer en wil je meteen in de personal trainer opleiding instromen, kijk dan hier.

Heb je nog geen opleiding gevolgd maar ben je wel zeker van het volgen van het totale traject, kijk dan hier voor de Personal Trainer plus A combinatie opleiding.

Heb je vragen over het Personal Trainer in 7 stappen programma, mail naar info@efaa.nl.